درباره علم در آراء سید مرتضی آوینی
این مقاله در اصل برای فصلنامه پژوهش های فرهنگی اجتماعی صدرا ویژه کنگره بین المللی علوم انسانی نگاشته شده است که در شماره 4 و 5 آن با عنوان جعلی، بی مزه و بی ربط "برکشیدن نقاب از رخسار مدرنیسم " به چاپ رسیده است .
******
انقلاب اسلامی محصول تحولی بود که بواسطۀ تصرف روحانی حضرت امام خمینی (قدس سره) در عالم پدید آمد. تحولی که جمهوری اسلامی تنها تجلی سیاسی آن در حدود امکانهای زمان ماست و بسیار پیش آمدهای کوچک و بزرگ در بوته وقوع مانده است تا حقیقت قدسی آن واقعۀ عظیم را آشکار سازد.
هرچند در وصف عظمت حرکت امام، همۀ نگاهها متوجه پدیدهها و حوادث سیاسی میگردد، اما شأن حقیقی آن، تحولی انفسی در جانِ مردمان میباشد. به عبارت بهتر، تمام آنچه در عرصه سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و... رخ میدهد و نشانی از انقلاب خمینی (قدس سره) دارد فارغ و منصرف از تحول جانها و روحها نیست بلکه عین آن، ظهور آن و تجلی و بروز آن است.
سید مرتضی آوینی که بعدها و در پی انفجار مین در منطقه فکه و شهادتش به سید شهیدان اهل قلم مشهور گردید، نمونهای بارز از شاگردان حقیقی امام خمینی (قدس سره) میباشد که با انقلاب اسلامی متحول شد و وجود خویش را وقف آرمانهای رفیع آن نمود.
هرچند آوینی بیشتر با مستند سازی و نقد هنری شناخته میشود اما حقیقت آن است که تفکرات حِکمی وی که بسیار خلاف آمدِ عادت نیز مینماید، بخش اعظم و مهم مکتوبات و نظرات وی را تشکیل میدهد. و پر واضح است که هنر آوینی نیز نه تنها منفک و منتزع از تأملات نظری وی نیست بلکه صورت دیگری از ظهور وجود مبارک وی می باشد.
- ۰ نظر
- ۳۰ شهریور ۹۲ ، ۰۰:۲۹